Opening Fa. Kloeg Gerristraat

Firma J.F. Kloeg - sinds 1869

Koos en Kaatje Kloeg begonnen in 1869 met de verkoop van herenmode artikelen; overhemden, half-hemden, losse boorden, manchetten, hoge hoeden en petten.

Vanaf de Tweede Wereldoorlog is het verhuren van gelegenheidskleding uitgegroeid tot zijn huidige vorm, terwijl ook de verkoop gehandhaafd is.

De vorige eigenaar (Reijnier Kloeg) kwam in 1973, na afronding van de Hogere Textielschool, in de zaak van zijn vader. Twintig jaar geleden verhuisde hij naar het huidige pand in de Broerhuisstraat.

Sindsdien verhuurt en verkoopt de Fa. Kloeg jacquets, rokkostuums en smokings, in december aangevuld met Sinterklaas-, Pieten- en Kerstmanpakken.

Na 40 jaar in de winkel te hebben gestaan, heeft Reijnier het stokje overgedragen aan zijn zoon: Mark, de vijfde generatie Kloeg in de winkel.

Bruiloftsgangers en medewerkers van de T.U. Delft weten de Fa. Kloeg te vinden. Bij promoties of andere officiële gelegenheden aan de universiteit worden regelmatig buitenlandse gasten ontvangen. Het is zelfs mogelijk om in geval van nood per telefoon of e-mail de maten door te geven (zie maattabel), het pak hangt dan de volgende dag klaar.

Sinds 1995 draagt de Fa. Kloeg het Predikaat Hofleverancier.

Artikel: Dit is Delft - Wintereditie 2011
De eigenaar

De eigenaar

De vorige eigenaar Reijnier Kloeg is sinds 2013 met pensioen en bouwt als hobby muziekinstrumenten in zijn atelier. Atelier: In den Oude Crooncurck

Stamboom familie Kloeg » Genealogie Online